top of page

Ajankohtaista

Teatteri Roinelan Ukraina Näyttämöille lukudraamoja Roinelan lavalla

Teatteri Roinelan nuorten ryhmät Krypton ja Rikki osallistuvat Suomen Harrastajateatteriliiton Ukraina Näyttämöille -hankkeeseen ja esittävät kaksi lukudraamaa seurantalo Roinelassa.


Esitykset:

Ma 21.11. klo 19.15 Maidanin päiväkirjat (Natalia Vorožbyt) ryhmä Krypton

Pe 25.11. klo 18.00 Uusi mekko prinsessalle (Oksana Maslova) ryhmä Rikki

Pe 25.11. klo 19.00 Maidanin päiväkirjat (Natalia Vorožbyt) ryhmä Krypton


Esityksiin on vapaapääsy. Kanttiinin tuotto (käteinen ja MobilePay) ohjataan Ukrainan hyväksi. Lämpimästi tervetuloa katsomaan ja tutustumaan ukrainalaisiin teksteihin.


Osoite: Seurantalo Roinela: Seurantie 2, Klaukkala


----------------------------------------------------------------------------------------


Lisätietoja Ukraina näyttämöille -tapahtumasta ja lukudraamoista:


Ukraina näyttämöille -tapahtuma järjestetään 21.-27.11.2022. Tapahtumaan osallistumalla Suomen teatteriharrastajat voivat ottaa osaa ja samalla tutustua ja tutustuttaa katsojia ukrainalaisiin näytelmiin. Tapahtumassa tutustutaan Ukrainaan muunkin kuin sotauutisoinnin kautta ja lähetämme rauhaa, voimaa ja kulttuurista tukea Ukrainaan.

Ukraina näyttämöille -tapahtumassa viikon ajan 21.-27.11. harrastajateatterit kaikkialla Suomessa saavat lukea ja esittää yleisölle vapaavalintaisen ukrainalaisen näytelmän tai osia jostain näytelmästä. Koska tapahtumaan on vain joitain kuukausia, ja jos ette ehdi enää esitystä toteuttamaan, kannustamme kokeilemaan lukudraamaa:


Ai mikä lukudraama? Lukudraama tarkoittaa sitä, kun näyttelijät esittävät näytelmän lukien, fyysistä toimintaa on vähemmän, ei välttämättä ollenkaan, mutta tekstiin silti eläydytään kuten esityksessä. Näytelmää ei tarvitse opetella ulkoa, vaan lukijoilla on plarit ja näyttelijät istuvat tai seisovat niiden kanssa näyttämöllä. Lukudraamassa voi helpommin myös yksi näyttelijä lukea useampia eri rooleja, kunhan kuulijoille pysyy selvänä, ketä hän milloinkin esittää/lukee. Lukudraaman tekeminen kehittää teatterintekijöiden näytelmätekstin ilmaisua ja antaa mahdollisuuden kokeilla uudenlaista esitysmuotona. Lukudraamassa näytelmäteksti luetaan kokonaisuudessaan ääneen, myös paranteesit.


(Lähde: www.shtl.fi/ukraina-nayttamoille)

Comments


bottom of page